Mërgimtarët nga Suedia, 1 javë të bllokuar në kufi (VIDEO)

Përderisa shtetasit e huaj me dokumentat e nevojshëm pa problem e kalojnë kufirin e Maqedonisë, disa shtetas të Maqedonisë prej një jave janë bllokuar në zonën kufitare mes Serbisë dhe RMV-së.

Bëhet fjalë për disa mërgimtarë nga Suedia që janë keqinformuar se mund të hyjnë në territorin e RMV së pa testin e koronavirusit dhe pa kryer izolimin 14 ditor. Në reportazhin e pëgatitur nga Radio Evropa e Lirë, mund të ndiqni dëshmitë e mërgimtarëve që nuk mund të kthehen në vendlindje për shkak të kufizimeve për të kaluar kufirin e Maqedonisë së Veriut.

Reklame