Merkel: Pandemia e theksoi nevojën për digjitalizim të shkollave

Advertisment
HTML Image as link

Kancelarja gjermane Angela Merkeli deklaroi se pandemia e koronavirusit e theksoi nevojën për sendërtim masiv të teknologjisë në shkollat në mbarë vendin.

Merkeli në drejtimin e saj videos nënkast javore tha se mësimdhënësit janë transferuar në mësim onlajn pas mbylljes së shkollave për shkak të pandemisë.

Reklame

Merkeli tha se të gjitha shkollat duhet të kenë internet sa është e mundur më shpejt, dhe se mësimdhënësit duhet të kenë kompjuterë që mund të mbajnë mësimin digjital.

Nga fillimi i pandemisë, Gjermania ka regjistruar më shumë se 271.000 të infektuar me koronavirus, ndërsa pothuajse 9.500 persona kanë vdekur nga Kovid-19.