Mesazhi i Albin Kurtit për partitë opozitare në Maqedoni

42
Albin Kurti, leader of the Self-Determination movement (Vetevendosje), attends a campaign rally in Mitrovica, Kosovo, September 25, 2019. REUTERS/Laura Hasani

Lideri i Vetëvendosjes Albin Kurti ka ftiar partitë politike shqiptare në Maqedoninë e Veriut që bashkohen dhe të ndërtojnë ura bashkëpunimi e jo Kulla të vetmuara.

Ai ka thënë se në rajon ka rreth 200 parti shqiptare dhe se kjo nuk është një gjë e mirë.
Kurti për Alsat ka folur fjalë miradije për Profesorin Blerim Reka, ndërsa nuk ka shprehur përkrahje për ndonjë subjektë politik shqiptarë.

Për Ali Ahmetin ai ka thënë se e njeh para shumë kohe dhe se i njëjti ka preferuar të bashkupunoj me pushtetin në Kosovë.(INA)