Metali që kushton 5 herë më shumë se ari

Të gjithë vlerësojnë arin si metalin më të çmueshëm. Por radiumi është një tjetër metal, i cili kushton 5 herë më shumë se floriri.

Me një rritje prej 32% që nga fillimi i janarit, radiumi është një metal që përdoret në katalizatorët e makinave.

Tashmë, çmimi i tij është më i larti që nga viti 2008.

Ky metal është minuar si një nënprodukt i platinit dhe nikelit. Ai i nënshtrohet luhatjeve të mëdha në çmim kur ndryshojnë të dhënat e ofertës dhe kërkesës.

Javën që shkoi çmimi i radiumit ishte 7,975 për një ons (njësi matëse).