Mickoski: Sipas Raportit të Departamentit të shtetit, problem kryesor janë korrupsioni dhe ekonomia

Advertisment
HTML Image as link

Para dy ditësh ishte publikuar shumë shkurtë në një pjesë të mediave informacioni për raportin e Maqedonisë nga Departamenti i shtetit. Disa nga mediat e afërta me pushtetin gjetën bile edhe forma më të buta ku definohen situatat, ndërsa duan të konfirmojnë fotografinë rozë që e ndërton pushteti, e cila megjithatë është në kundërshtim me jetën e vështirë të çdo qytetari.

“Me fjalë të tjera, ata disa punuan për pushtetin e Zaevit, duke treguar rrejshëm këndet rozë, që nëse lexohet deri në fund raporti do të vërehet se shteti fundoset në probleme dhe korrupsion. Kuptohet, ka pasur edhe më pak të cilët treguan një pjesë të së vërtetës. Ajo që në të njëjtat media nuk do të mund ta lexoni është se Departamenti i shtetit tregon se citoj: “bizneset largojnë të punësuar”, “shteti ngec 31 vende në Duing biznes”, “korrupsioni mbetet problem”, “zbatimi i ligjeve për luftë kundër korrupsionit është i dobët dhe selektiv drejtuar ndaj kritikuesve të pushtetit dhe shkelësit në nivel të lartë”. Ka akuza të besueshme për korrupsion gjatë zbatimit të ligjeve, gjyqësorit dhe shumë sektorë tjerë “shumë biznese që punojnë, përfshirë edhe disa biznese amerikane e identifikojnë korrupsionin si problem në tenderët qeveritar dhe në gjyqësi”, qëndron në Raportin e Departamentit të shtetit.

Reklame Reklamë:
Qries

“Transparens Interneshënëll e ka ranguar shtetin në vendin e 106-të nga gjithsej 180 vende në Indeksin e perceptimit të korrupsionit në vitin 2019 që paraqet rënie prej 13 vende, pas skandalit me korrupsionin në PSP”, theksohet mes tjerash nga Qendra për komunikim pranë VMRO-DPMNE-së.