Miliarderi amerikan më në fund ka ndërruar telefonin 20 dollarësh me një iphone

Investitori miliarder Warren Buffett i ka recituar lavdërimet ndaj Apple, por ai kurrë nuk ka qenë një tifoz i telefonave të mençur, duke preferuar që në vend të kësaj të përdor një Samsung SCH U320 prej 20 dollarësh, i cili si shaka iu dha atij nga Alexander Graham-Bell.

Tani, megjithatë, ai është modernizuar përfundimisht në një iPhone 11.

Reklame

“Telefoni im i vjetër është zhdukur përgjithmonë,” tha Buffett për CNBC.

Me një vlerë neto prej 89.5 miliardë dollarësh, nuk është se ai nuk mund të përballonte modelin më të shtrenjtë, por 89-vjeçari nuk e bleu vetë iPhone-in.

Ai ka marrë disa prej tyre si dhurata, edhe nga CEO i Apple, Tim Cook.

Apple është biznesi i tretë më i madh i Berkshire Hathaway, dhe Buffett e ka lavdëruar atë si “ndoshta biznesin më të mirë që njoh në botë”.

Ai zotëron rreth 5.5 përqind të kompanisë, e cila barazohet me më shumë se 245 milionë aksione, ose pothuajse 72 miliardë dollarë.