Milloshoski: Simovski nuk duhet të kërcënojë qytetarët, sepse është personalisht përgjegjës për funksionalitetin e sistemit

Mesazhi ynë drejtorit të Entit Shtetërore të Statistikave, Apostol Simovski, nuk është që të kërcënojë qytetarët me burgim, por të mendojë vetë sipas Nenit 41 të Ligjit të Regjistrimit, i cili thotë se drejtori është personalisht dhe penalisht përgjegjës për mosfunksionimin e sistemin ose për thyerjen e sistemit, tha deputeti i OBRM-PDUKM-së, Antonio Milloshoski, në konferencën e sotme për shtyp.

Deklarata e tij vjen pasi disa zhvillues paralajmëruan sot se ka mënyra për të regjistruar njerëz pa jetuar jashtë vendit.

Reklame
HTML Image as link Reklamë:
Qries

“Rezulton se ky sistem jofunksional që pamë se disa qytetarë arritën të thyejnë nuk është faji i qytetarëve, por faji i vetë drejtorit i cili shpenzoi paratë e shtetit për një sistem joefikas që do të sigurojë të dhëna jo të besueshme.

Përgjegjësia penale për një sistem të tillë është me drejtorin e ESHS. Ky është një tregues tjetër se regjistrimi është shumë i dyshimtë” tha Milloshoski.