Ministrat pa portofol kushtonin gjysmë milioni euro

Advertisment

Shtatë vendet në qeveri nuk janë më të rezervuara për ministrat pa portofol. Kreu i LSDM-së, Zoran Zaev, u dha atyre një karton të kuq pasi arriti një marrëveshje me kreun e BDI-së, Ali Ahmeti, për të formuar një qeveri.

“Nuk do të ketë ministra në qeveri pa portofol, me përjashtim të zëvendëskryeministrave”, tha Zaev,

Reklame

duke paraqitur themelet nën të cilat do të funksionojë koalicioni qeveritar i vjetër-i ri midis LSDM-së dhe BDI-së.

Qeveria në largim ka 26 anëtarë, 16 ministri, 7 ministra pa portofol, katër zv / kryeministra, dy prej të cilëve janë edhe ministra dhe kryeministri.

Për ministrat pa portofol që hyjnë në histori, të paktën në 4 vitet e ardhshme, janë ndarë disa qindra mijë euro për paga dhe shpenzime, pra të paktën 470 mijë euro.(G.I/INA)