Mitko Çavkov u dën.ua me 18 vjet bu.rg

64

Ish-ministri i brendshëm, Mitko Çavkov që natën e 27 prillit t 2017 ishte drejtor policie u dën.ua me 18 vjet bu rg. Ai aku.zohet se nuk kishte urdhëruar veprimin e njësiteve policore dhe kishte lejuar përg.jakjen në Kuvend, informon INA.

Procesi gjyqësor për 27 prillin filloi në gusht të vitit të kaluar dhe është një nga proceset më të mëdha në historinë e re të Maqedonisë.

Në fillim procesi filloi kundër 33 të akuzuarve, të cilët ishin autorë të sul.mit në parlament dhe të sul.meve ndaj deputetëve të pushtetit aktual. Por, pas sjelljes së ligjit për am.nisti ishin falur 15 persona. Ndaj tyre sot u shqiptuan gjithsejt 214 vite bu. rg. (INA)