Mjekja shqiptare: Gjermania po shqyrton vaksinën ruse dhe kineze, prioritet ka ‘Sputnik-V’

Mjekja nga Gjermania, Aurora Dollenbeg tha në emisionin “Repolitix” se vendi po ecën me ritme të ngadalta të vaksinimit dhe se çështjet teknike të lindura me vaksinë Pfizer ka bërë që autoritetet gjermane të shqyrtojë mundësinë e vaksinës ruse apo saj kineze.

Megjithatë tha Dollenberg vaksina ruse Sputnik-V ka më shumë prioritet për t’u pranuar.

“Kryesisht po shohim drejt vaksinës ruse, ata janë partnerët tonë më të afërt edhe në ekonomi.

Problemi është se popullata po vaksinohet shumë ngadalë dhe Me Pfizer kanë dalë çështje teknike pasi ajo nuk mund të ruhet në frigoriferë më shumë se 5 ditë.

Si ajo ruse dhe saj kineze, janë të dyja alternativat ne diskutim, por prioritet ka ajo ruse.

Edhe për faktin se efektet e saj janë më të njohura dhe efikasitetin më të lartë. Pavarësish se EMA dhe FDA ende si ka certifikuar, ata kanë dalë në treg dhe kanë patentën e tyre“, tha Dollenberg.