Mjeku i Spitalit Covid 19: Kemi nevojë të shkojmë me pushime

Advertisment

Mjeku i Spitalit Infektiv QSUT, Tritan Kalo thotë se stafi i Covid1 është duke punuar që prej muajit mars për të përballuar pandeminë COVID-19 dhe se tani është koha për pushime.
“Ne jemi në punë të përkushtuar për ruajtjen dhe përkujdesin ndaj shëndetit tuaj, por edhe personeli i Shëndetësisë Publike dhe jo vetëm, e ka të domosdoshëm rigjenerimin e energjive dhe pushimet, sepse shumica janë prindër dhe duhet të kujdesen edhe për pushimet dhe shëndetin e fëmijëve të tyre dhe vetveten”, thotë z. Kalo.

Mjeku Kalo thotë më tej se dalja në vendet malore të pyllëzuara është gjë e mirë sepse ozoni i çliruar prej tyre është një faktor ndihmës në përballjen me sfidën Sars-Cov2/Covid-19.

Reklame

Këtu ai ka një këshillë për rininë: “Të rinjtë e rë rejat tona le të shpenzojnë më pak kohë në bare e klube dhe të miqësohen edhe me shumë me natyrën. Më pak grumbullime në plazhe e mjedise dëfrimi ju më të rinjtë e këtij vendi. Rrezikoni shëndetin tuaj, por jo pak edhe atë të prindërve, të afërmve dhe miqve tuaj

Kemi më shumë shtrime të të rinjve në mjediset tona, por edhe jo pak humbje jetësh në mesin e tyre.”, thotë Kalo duke publikuar grafitë që shihni në galeri.