Mjeku nga Ballkani me ekipin e tij anglez gati ta nxjerr ilaçin për koronavirusin

Një ilaç i ri me emrin SNG001 së shpejti pritet të jetë shërues për të sëmurët nga koronavirusi.

Për finalizimin e tij po kujdeset prof.dr. Ratko Gjukanoviq nga Mali i Zi, i cili punon në Kompaninë bioteknologjike Sinairgen nga Sautemptoni i Anglisë, përcjell BBC.

Reklame

Me ndihmën e këtij ilaçi numri i të sëmurve zvoglohet pë 79%, ndërsa infeksioni shndërrohet në një koll te lehtë. Rezultatet preliminare tregojnë se ilaçi mund të shëroj pacientët me probleme serioze nga koronavirusi.

Kompaninë Sinairgen e kanë themeluar Dona Dejvis, Ratko Gjukanoviq dhe Stiven Holgejt.

Gjukanoviq është profesor i sëmundjeve respiratore që ligjëron në Universitetin e Sautemptonit nga viti 2004.

Si u zbulua ilaçi?

Proteina inhalohet drejtperdrejt në mushkëritë e bardha të pacientit të sëmurë nga koronavirusi, duke dhënë më pas një përgjigje imunologjike.