Mjeku: Virusi do të zhduket në më shumë se 26 gradë c elsius

Në një kohë kur Shqipëria ka raportuar 2 të prekurit e parë me koronavirus, vëmendja qytetare është e fokusuar në këshillat e mjekëve dhe specialistëve, lidhur me mënyrat që mund të përdoren në parandalimin e këtij virusi.

Përmes një postimi në Fb, mjeku KLodian Allajbeu, njëherësh Drejtor Ekzekutiv i Spitalit Amerikan, jep disa këshilla praktike, ndërsa shpjegon përse përdorimi i dezinfektuesit është efikas. Allajbeu, duke cituar UNICEF, shkruan temperaturat mbi 26 gradë pritet ta vrasin virusin.

Reklame

Postimi i plotë

Koronavirusi është me madhësi të madhe me një diametër qelizor prej 400-500 mikro, kështu që çdo maskë parandalon hyrjen e saj, kështu që nuk ka nevojë të shfrytëzoni farmacistët për të tregtuar me enigma. Virusi nuk vendoset në ajër, por në tokë, kështu që nuk transmetohet nga ajri.

Koronavirusi, kur të bjerë në një sipërfaqe metalike, do të jetojë 12 orë, kështu që larja e duarve me sapun dhe ujë me pus do të bëjë hile. Coronavirus, kur bie pëlhura, qëndron për 9 orë, kështu që larja e rrobave ose ekspozimi i tyre në diell për dy orë është e mjaftueshme për qëllimin e vrasjes së tij. Virusi jeton në duar për 10 minuta, kështu që vendosja e sanitizuesit të alkoolit në xhep është e mjaftueshme për qëllimin e parandalimit. Nëse virusi është i ekspozuar në një temperaturë prej 26-27 ° C, do të vritet, nuk jeton në zona të nxehta.

Gjithashtu pirja e ujit të nxehtë dhe ekspozimi në diell është mjaft i mirë. Qëndroni larg akullores dhe ujit të ftohtë dhe ekspozimi ndaj diellit është mjaft i mirë. Qëndroni larg akullores dhe ushqimi i ftohtë është i rëndësishëm. Gargëzimi me ujë të ngrohtë dhe kripë vret bajamet dhe i parandalon ata të rrjedhin në mushkëri. Respektimi i këtyre udhëzimeve është i mjaftueshëm për të parandaluar virusin.

UNICEF,