Moderna fillon testimin e një vaksine të re kundër coronavirusit

Moderna njoftoi se ka nisur një provë të fazës së hershme të një vaksine të re kundër COVID-19.

Vaksina është e qëndrueshme në frigorifer, kështu që do të ishte më lehtë të shpërndahej.

Kompania farmaceutike po e teston atë si një vaksinë me një dozë të vetme, si dhe po e teston atë si një dozë të dyfishtë, raporton cnn.

“Investimet tona në platformën tonë mARN na kanë mundësuar që të zhvillojmë këtë kandidat për vaksinat e gjeneratës së ardhshme, e cila është një vaksinë potenciale e qëndrueshme në frigorifer që mund të lehtësojë shpërndarjen dhe administrimin më të lehtë në një gamë më të gjerë, duke përfshirë potencialisht për vendet në zhvillim. Ne mbetemi të përkushtuar për të ndihmuar në adresimin e kësaj emergjence të vazhdueshme të shëndetit publik”, tha CEO i Moderna, Stephane Bancel.

Në provat e ardhshme, Moderna tha se kompania do të testojë gjithashtu këtë version të vaksinës për të parë nëse mund të funksionojë si përforcues.

Moderna, Pfizer dhe Johnson & Johnson kanë thënë se ata do të testojnë shtytës, në rast se vaksinat e tyre aktuale nuk janë aq efektive ndaj varianteve. /Telegrafi