Momenti dramatik: Një personit i bllokohet koka në borë

Një kamerë ka kapur në momentin dramatik kur një skiator shpëtoi një person që ishte bllokuar dhe po i mbaronte ajrin nën dëborë pasi ra ndërsa ishte jashtë piste.

Will Field 23 vjeç, vuri re një person duke u larguar nga dëbora në një rrugë të largët të përdorur rrallë, raporton “Daily Mail”, transmeton lajmi.net.

Reklame

Përgjegjësi i pushimeve Will, nga Coventry, West Mids, tha ky person kishte një aksident me fat dhe lehtë mund të kishte vdekur.

Ndërsa mbeti vetëm me dy këmbë nën sipërfaqen e borës, po i mbaronte shpejt ajri dhe nuk ishte në gjendje të linte krahët për të nxjerrë veten jashtë.

Ai tha: “Pjerrësia ku ishim ishte jashtë shtegut të rrahur dhe nuk përdorej nga publiku. Unë zbrita në shpat dhe pashë këmbët që shkëputeshin nga poshtë borës”.

Pamjet nga kamera e Will do të tregojnë momentin kur ky person u rrëzua buzë një mali. Vetëm këmbët u dalluan duke u ngjitur nga dëbora.

Ai zhbllokoi skiun e tij dhe nxori një lopatë dëbore urgjente nga çanta e tij për ta gërmuar.

Will ka qenë i vendosur në Alpet Franceze për katër muaj dhe tha se incidente si kjo tregojnë pse është kaq e rëndësishme të bartni pajisje sigurie kur bëni ski.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8082359/British-skier-rescues-woman-trapped-snow-running-air-French-Alps.html?ico=embedded