”Mos përdorni kondicionerin”, mjeku i njohur flet për rrezikun e përhapjes së koronavirusit

Përvecc këshillës dhe në po të njëjtën kohë urdhrit “qëndro në shtëpi”, këto kohë kemi dëgjuar plot të tilla me ëllim parandalimin e përhapjes së koronavirusit.

Doktori Roland Xhaxho këshillon shqiptarët që të mos ta përdorin kondicionerin, pasi rritet mundësia e infektimit.

“Ka studime që virusi qëndron 3 orë në ajër. Si dhe ai mund të qëndrojë në objekte. Në shtëpi është e ndaluar të përdoret kondicioneri.

Mund ta ketë një person virusin dhe me anë të kondicionerit mund të infektohen të tjerët”, tha doktori i njohur në emisionin “Open”.