Mosha e tretë, mes sfidave dhe premtimeve

Zhvillimi i mjekësisë, mbrojtja shëndetësore, ushqimi dhe zhvillimi ekonomik, janë disa nga faktorët që mund të ndikojnë në përmirësimin e jetesës së pensionistëvenë këtë periudhë pandemie ku ende është prezente. Penisonistët apleojnë tek institucionet që shtëpia e pleqve të paraqitet si nevojë jetike e momentit.

Selver Memedi – Pensionist

Reklame

“Duhet mos ketë ndarje në aspektin gjinorë sa i përket pensionit social, pasi kjo shumë nuk mjafton për nevojat personale, duhet kujdes maksimal dhe mbështetje nga shteti për ne si moshë e tretë sepse nuk kanë realizuar asgjë deri më tani”.

Ndryshe, Shoqata e Pensionistëve në Tetovë njofton se në nivel vendi udhëheqësve tē pensionistëve u është kërkuar që pensioni t’ju vin në shtëpi, për shkak se shumica e tyre kanë lloj- lloj sëmundje dhe nuk mund të presin rradhë nëpër banka. /tetova1/