MPB Maqedoni apelon për kujdes: Në Tik Tok bëhen thirrje për vetv rasje të fëmijëve

PARIS, FRANCE - MARCH 05: In this photo illustration, the social media application logo, Tik Tok is displayed on the screen of an iPhone on March 05, 2019 in Paris, France. The social network broke the rules for the protection of children's online privacy (COPPA) and was fined $ 5.7 million. The fact TikTok criticized is quite serious in the United States, the platform, which currently has more than 500 million users worldwide, collected data that should not have asked minors. TikTok, also known as Douyin in China, is a media app for creating and sharing short videos. Owned by ByteDance, Tik Tok is a leading video platform in Asia, United States, and other parts of the world. In 2018, the application gained popularity and became the most downloaded app in the U.S. in October 2018. (Photo by Chesnot/Getty Images)

Ministria për Punë të Brendshme informon publikun se ka marrë informacion nga Interpoli, se në disa profile në rrjetin social në “Tik Tok” në Rusi dhe Izrael, janë bërë thirrje për vetëdëmtim të personave të mitur.

MPB u bën apel qytetarëve, posaçërisht prindërve, që t’i kushtojnë vëmendje aktiviteteve të fëmijëve të tyre në rrjetet sociale.

“Sipas informacionit të deritanishëm, thirrjet e tilla nuk vijnë nga profile në territorin tonë, as nga vendet përreth, por ne bëjmë thirrje për vigjilencë dhe mbikëqyrjes për të shmangur ndonjë ngjarje të padëshiruar”, thonë nga MPB.

Ndryshe, edhe Ministria e Brendshme serbe u dërgoi thirrje të ngjashme qytetarëve, ndërsa mediumet raportuan se bëhet fjalë për përmbajtje në “Tik Tok”, që bëjnë thirrje për vetvr asje masive të fëmijëve./Telegrafi/