Muzetë të modernizohen dhe të ndjekin trendet botërore

Në Maqedoninë e Veriut duhet të ndiqen trendet bashkëkohore si dhe të modeernizohen muzetë me qëllim që të tërhjekin më shumë vizitor, thekson Behixhudin Shehabi.

BEHIXHUDIN SHEHABI

Reklame

“Në këtë drejtim edhe ne kemi obligim si profesionist por edhe nga ana tjetër mendoj se në kuadër të programeve të Komunave dhe institucioneve arsimore duhet të përfshihet edhe vizita e institucioneve të muzeve”

I pyetur se a janë marrë inciativa nga Ministria e Kulturës për restaurimin e muzeut në Tetovë i cili për momentin është jo funksional Shehabi vlerëson se së shpejti muzeu në Tetovë do ta merr hisen që u takon. E gjitha kjo theksohet në një datë të rëndësishme botërore siç është 18 maji dita botërore e muzeve. /tetova1/