Muzika live dhe vallëzim mbi tavolina kanë hasur inspektorët nëpër kafene, prej sot do të ndëshkojnë (VIDEO)

Muzikë live, dhe vallëzim mbi tavolina dhe përqafime – këtë e kanë hasur inspektorët në terren dje pas hapjes së objekteve hotelerike.

Drejtori i Inspektoriatit të tregut Stojko Paunovski në konferencën e sotme për shtyp tha se ai ishte i zhgënjyer që kafenetë dhe mysafirët e gjetur në ambiente kanë shfaqur vetëdije jashtëzakonisht të ulët dhe mosrespektim të protokolleve qeveritare. Paralajmëroi që prej sot do të ketë gjobitje dhe inspektime të intensifikuara gjatë fundjavave, transmeton Portalb.mk.

Reklame

“Vetëdija e qytetarëve dhe hotelierëve është në nivel jashtëzakonisht të ulët. Gjetëm muzikë live, mysafirë mbi tavolina, të përqafuar. Kur inspektorët kanë hyrë nëpër lokale, pronarët e kanë thënë: ‘Na edukoni dhe largohuni nga objekti’. Nuk respektohen të gjitha pikat e protokollit, e jo vetëm disa. Vetëdija ka dështuar prandaj po paralajmëroj që nga sot çdo ditë madje edhe të shtunën dhe të dielën, nga mëngjesi deri në mbrëmje, do të jemi në terren dhe do të ndëshkojmë “, deklaroi Paunovski.

Sa i përket legjitimitetit të mysafirëve nga ana e caterers, Paunovski tha se Inspektorati Shtetëror i Tregut nuk ka marrë pjesë në krijimin e protokolleve, por përfaqësuesit e Qeverisë ishin sindikatat e caterrive, dhe detyra e LSI-së, siç shpjegoi ai, është të zbatojë protokollet, njofton 360 shkallë.

Sipas protokolleve, objektet hotelerike janë të hapura deri në orën 22. Numri i vizitorëve në një tabelë është i kufizuar në katër, por vetëm nëse janë nga e njëjta familje dhe vetëm dy nëse nuk janë. Tavolinat duhet të jenë së paku 1.5 metra larg dhe nuk do të ketë qëndrim në këmbë te banaku, ndërsa festimet janë të ndaluara.