Ndalohen tubimet dhe aktivitetet publike edhe për këtë javë

Rekomandimet e prezantuara për të parandaluar mbajtjen e koronavirusit në tubimet publike vazhdojnë këtë javë. Mbledhjet publike u anuluan këtë fundjavë, dhe karnavalet në Prilep dhe Strumicë u anuluan.

Nuk ka asnjë rast të ri të konfirmuar të koronavirusit në vend, dhe gruaja që ishte pozitive në Kovid 19 javën e kaluar në Klinikën e Sëmundjeve Infektive është në gjendje të mirë shëndetësore.

Reklame

Qeveria dha një rekomandim të Premten për të anulluar tubimet e mëdha publike, ngjarjet sportive dhe argëtimet dhe ngjarjet kulturore dhe artistike. Rekomandimi është i vlefshëm deri më 6 Mars për të gjithë, veçanërisht për ato ku pritet të marrin pjesë numër i madh i qytetarëve.

Karnavalin e Strumicës dhe Karnavalin “Falja” në Prilep u anuluan, dhe shumica e ngjarjeve sportive u mbajtën pa pjesëmarrje të tifozëve.

 

Gjithashtu në fuqi rekomandimi që kompanitë dhe institucionet të mos lejojnë që ata punonjës që kanë qenë në Itali kohët e fundit të vijnë në punë sepse së pari duhet të kalojnë 14 ditë në izolim në shtëpi  periudha e inkubacionit dhe rekomandimi për të mos udhëtimi në vendet ku ka një epidemi, pa shumë nevojë.