Ndëron jetë Xhejms Perdju, një nga nënshkruesit e Marrëveshjes së Ohrit

James William Pardew, ish ambasador i SHBA-ve në administratën e Klinton dhe Bush, dhe zyrtar për zbulim në armatën amerikane, ka ndëruar jetë në moshën 77 vjeçare.

Pardew tek ne ishte i njohur si një nga shtatë nënshkruesit të marrëveshjes së Ohrit në vitin 2001, me çka përfundoi konflikti në Maqedoni.

Përskaj diplomatit amerikan, nënshkrime të tyre në Marrëveshjen e Ohrit më 13 gusht 2001 vendosën dhe Boris Trajkovski, Ljubço Georgievski, Branko Crvenkovski, Arben Xhaferi, Imer Imeri dhe Fransoa Leotar./Zhurnal.mk