Ndërpritet projekti për tunelin nën Kalanë e Shkupit

Advertisment
HTML Image as link

Qyteti i Shkupit e ndërpreu kontratën me kompaninë “Mega Inzhenering”, sepse nuk i përmbushi afatet për fillimin e punëve ndërtimore.

Pasi kompania nuk e respektoi marrëveshjen, Qyteti tashmë ka mbledhur garancinë bankare prej 50,000 euro.

Reklame

Seksioni duhet të lidhë rrugën te plastikat në Çair, me bulevardin Shën Klimenti i Ohrid në Qendër, ku duhet të depërtojë tuneli nën Kala. Është planifikuar një urë mbi lumin Vardar afër Qeverisë. Qyteti i Shkupit do të shpallë një tender deri në fund të këtij muaji dhe do të kërkojë një kompani të re.

Sipas vlerësimeve, ky projekt do t’i kushtojë qytetit rreth 30 milion euro. Projekti u prezantua saktësisht dy vjet më parë.