Ndodh vetëm disa herë gjatë mijëvjeçarëve! Çfarë do të thotë data e sotme

Advertisment

Dita e sotme, 2 Shkurt 2020 është një datë palindrome, e cila nuk ndryshon nëse lexohet nga e majta në të djathtë.

Një gjë e rrallë absolute që ndodh vetëm disa herë gjatë mijëvjeçarëve. Për vendet që transkriptojnë datat duke e vendosur ditën e parë, pastaj muajin dhe më pas vitin, ka vetëm 366 ditë palindrome mbi 10,000 vjet.

Reklame

Në këtë shekull ajo kishte ndodhur tashmë herë të tjera, të tilla si 10.02.2001, 20.02.2002, 01.02.2010, 11.02.2011 dhe 21.02.2012. Tjetra do të jetë 9 Shkurt 2092, ndërsa e fundit, para një pushimi prej disa shekujsh, do të jetë 29 Dhjetori 2192. Pas kësaj date, do të na duhet të presim 3000 (ose më saktë 10.03.3001).

Kësaj radhe, përvjetori është edhe më i hollësishëm: 02.02.2020 është një palindrome edhe për konventat anglo-saksone (të cilat përdorin formulën e muajit / ditës / vitit). Një ngjarje që nuk ndodhi që nga Mesjeta, nga 11.11.1111.