Në Afganistan disa vajza jetojnë si djem për të siguruar më shumë liri dhe të drejta

Në mënyrë që t’u mundësohen disa të drejta bazike njerëzore, vajzat në Afganistan mund të veshin një palë pantallona, të presin flokët e të hiqen si djem.

Kështu shprehet Jenny Nordberg, autore e librit “The Underground Girls of Kabul.

“Kjo praktikë mund të rezultojë e rrezikshme, por në disa raste mund të rezultojë relevante,” thotë Nordberg pasi gratë janë tejet të diskriminuara nga regjimi i talebanëve.

Herën e fundit që talebanët kishin në kontroll Afganistanin, pas luftës në vitet 1980, jeta për gratë në vend torturë, rsaporton abcnews.al.