Në Afganistan hapet palestra e parë për gra

AdvertismentCustom Text

Ish pengmbajtësja e talebanëve në Kandahar, Maryam Durani, ka hapur një palestër sportive vetëm për gratë, gjë që ndodhë për herë të parë në Afganistan.

Sana Jan, një trajnere, shprehet e lumtur që ka mundësinë të mësojë gratë tjera si të ushtrojnë, të ushtojë për vete, si dhe të mbledhë të holla për familjen nga puna që bën.

ReklameCustom Text

Megjithatë, Maryam Durani shpreh shqetësim se nëse talebanët bashkëpunojnë me qeverinë, ata do të mbyllin qendrën e saj të palestrës, raporton Deutsche Welle.

“Ne jemi të shqetësuar për të gjithë gratë në Afganistan, talibanët nuk kanë ndryshuar mendjen dhe kompromiset që ata do bëjnë do jenë në disfavor të grave”, tha ajo.