Në Angli lind ideja e re, emigrantët ti dërgojmë në një ishull 800 milje nga këtu

Advertisment
HTML Image as link

Priti Patel Sekretarja e Brendshme e Anglisë ka kërkuar që azilkërkuesit ti dërgojnë në një ishullin që është në Atlantikun e Jugut.

Ishulli një territor vullkanik ndodhet rreth 800 milje larg Britanisë.

Reklame Reklamë:
Qries

Sidoqoftë, sipas burimeve të Home Office, propozimi lindi vetëm pasi Patel kërkoi këshilla se si vendet e tjera trajtojnë kërkesat e azilit. Australia, për shembull, i mban ata në ishujt përtej detit ndërsa përpunon kërkesat.

Patel është e vendosur që të mbajë një konferencë në partinë konservatore që të ndalohet menjëherë mbërritja e emigrantëve nga kanali I La Manshit.

Sipas raportimeve dhe statistikave në MB kanë kaluar vetëm klëtë vit nga barkat e vogla mbi 7 mijë emigrant.