Në Kosovë nuk ka raste me coronavirus, lani duart sa më shpesh

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike (IKSHP) ka bërë të ditur se brenda territorit të Kosovës nuk është regjistruar asnjë rast me persona të infektuar me coronavirus.

Ky institut, përmes një komunikate, sot ka bërë të ditur se të shtunën gjatë natës kanë marrë informatë nga Klinika Infektive e QKUK për dy pacientë të dyshimtë në Koronavirus COCID-19.

Reklame

Pacientët janë vizituar nga ekipi i infektologëve në Klinikën Infektive në QKUK të cilëve iu morën mostrat për testim laboratorik në Coronavirus SARS-CoV-2 dhe Influenza A dhe B dhe kanë rezultuar negativ për të tri analizat, pra dy pacientët nuk janë të infektuar me vi rusin SARS-CoV-2 dhe as me influenza A dhe B.