Në Maqedoni do të lejohen koncerte, ja sa do mundet të mbushen sallat ..

Komisioni për sëmundje infektive miratoi protokollin për organizimin e ngjarjeve publike në një mbledhje sot, i cili u propozua javën e kaluar nga përfaqësuesit e Shoqatës së Muzikantëve dhe Organizatorëve të Ngjarjeve, konfirmoi sot Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe.

Në një prononcim për mediat pas vizitës në Spitalin e Fëmijëve Kozle, Filipçe tha se sot u dha leja për të organizuar ngjarje publike me faktin se vendi duhet të mbushet jo më shumë se 50 përqind të kapacitetit ku do të organizohet ngjarja.

Reklame

Filipçe theksoi se protokolli i propozuar është i qëndrueshëm sepse parashikon hyrjen e kontrolluar të ngjarjes, biletat do të shiten në mënyrë elektronike, në mënyrë që të mos bëhen radhë dhe bllokime, dhe duhet të vendosen detyrimisht maska ​​mbrojtëse.

“Unë mendoj se është një veprim i shkëlqyeshëm. Shoqatat gjithashtu marrin përsipër të kontrollojnë zbatimin e masave parandaluese në vendet ku do të ketë ngjarje, gjë që është absolutisht e lavdërueshme për qasjen e tyre profesionale”, tha Ministri i Shëndetësisë.