Në Maqedoni do të sigurohen qendra votimi për qytetarët me shtetësi bullgare

Ministria e Brendshme është obliguar për përgatitjen e një plani për sigurimin e vendvotimeve shtesë për qytetarët me shtetësi bullgare

në mënyrë që të zhvillojë procesin zgjedhor për zgjedhjet parlamentare në Republikën e Bullgarisë më 4 prill jashtë misioneve diplomatike dhe konsullore të këtij vendi në Republika e Maqedonisë së Veriut.

Një vendim i tillë u mor në seancën e djeshme të qeverisë.

 

Autoritetet bullgare vlerësojnë se ka mbi 100 000 shtetas me shtetësi bullgare në Maqedoni dhe se të gjitha të drejtat e tyre nuk respektohen./Telegrafi/