Në Maqedoni shtrejtohen, kurse në tregjet botërore bien çmimet e naftës

53

Çmimet e naftës shënuan rënie mëngjesin e ditës së sotme në tregjet botërore. Kështu, që treguesit referencë për naftën e papërpunuar europiane, Brent, ranë me 28 cent dhe u tregtuan me 61.93 dollarë amerikanë për fuçi.

Kontratat e së ardhmes u rritën me 23 cent dhe u tregtuan me 61.77 dollarë amerikanë për fuçi.Treguesit referencë për naftën e papërpunuar amerikane, ëTI, ranë me 9 cent dhe u tregtuan me 54.14 dollarë amerikanë për fuçi.

Kontratat e së ardhmes u tregtuan me 54.23 dollarë amerikanë për fuçi.

 

Indeksi i çmimit të arit avancoi me 0.2 për qind dhe u tregtua me 1,322.70 dollarë amerikanë për fuçi, njëkohësisht edhe niveli i tij më i lartë në më shumë se nëntë muajt e fundit.