Në zonën e banuar 100 për qind me shqiptarë, gjuha shqipe anashkalohet në mënyrë më nënçmuese

Ja vetem nje shembull tjeter se gjuha shqipe jo që nuk eshte zyrtare ne Maqedonine e Veriut, por ajo anashkalohet ne menyren me qesharake,

edhe ate ne territorin e Komunes se Likoves, gjegjesisht ne afersi te Vendkslimit kufitar me Kosoven “Bellanoc”.

Reklame
HTML Image as link Reklamë:
Qries

Ironia eshte edhe më e madhe kur autoritet lokal të Likoves te cilet e kane lodhur popullaten me stereotipet bajate:

 

“E zyrtarizuam gjuhen shqipe”, asqë kanë ndërmarrë edhe nje hap te vogel per tu ankuar dhe ndryshuar kete hap te jashtëligjshëm. /Gazeta Lajm