Nëse dylli i veshit tuaj është këso ngjyre, urgjent te mjeku

Advertisment

Ngjyra e dyllit nga veshët mund të tregojë mjaft për shëndetin tuaj, ndërkohë qe se çfarë ato ngjyra mund të tregojnë

E verdha është më e shpeshtë dhe tregon që me organizmin tuaj nuk është çdo gjë në rregull

Reklame

E verdha e shndritshme është karakteristike për fëmijët, duke qenë se fëmijët prodhojnë më shumë dyllë.

E hirta e dyllit mund të tregojë ekzemën. Nëse dylli është më i hirtë, mund të tregojë që trupi djersitet më shumë se që është normale.

Nëse dylli juaj është shumë i errët, mund të thotë që shkaktar është djersitja, por edhe stresi.

E gështenjta e errët madje edhe e zeza tregojnë që ka ndodhur grumbullim i madh i dyllit.

Nëse dylli përmban qelb apo gjak, shkoni te mjeku sepse ndoshta e keni dëmtuar timpanin. Kur i pastroni veshët mos u bëni i vrazhdë dhe mos depërtoni shumë thellë.

Dylli i vjetër mund të duket si gjak i mpiksur dhe në atë rast, sërish shkoni te mjeku. /Telegrafi