Nëse Krasniqi nuk kthehet pas 24 orëve, ndaj tij shpallet flet árrèst

Institucionet shtetërore tashmë e kanë konfirmuar lajmin se Agim Krasniqi është në arrati dhe se pasi përfundoi pushimin e vikendit nuk u kthye për të vuajtur dènimin e ngelur.

Autoritetet e bùrgut dhe Drejtorisë për Kryerjen e Sanksioneve (DKS), me të cilët foli gazeta Koha thanë se ende është herët të thuhet se është ikje.

“I bùrgosuri në fjalë ka të drejtën si i dënuar që të jetë i lirë gjatë vikendit nga vuajtja e dènimit. Po ashtu edhe dalje në hapësira të hapura në bùrg. Është e vërtet se ai pasi që ka shfrytëzuar vikendin ende nuk është kthyer në bùrgun e Shtipit.

Por, nuk mund të flasim për ikje, për arsye se ende nuk kanë kaluar 24 orë nga ora kur është dashur të kthehet. Nëse kthehet para se të skadon 24 orë, atëherë kemi të bëjmë vetëm me keqpërdorim të masës.

 

Ndërsa nëse nuk kthehet edhe pas 24 orëve, atëherë ndaj tij shpallet flet árrèst dhe llogaritet se ka ikur nga vuajtja e dènimit”, deklaroi për KOHA, drejtori i Drejtorisë për kryerjen e sanksioneve Jovica Stojkoviq.

Ndryshe, Krasniqi me grupin e tij prej shtatë anëtarëve është árrèstuar në vitin 2008 për párrègullsi dhe shkaktim të párrègullsive në të zgjedhjeve të atëhershme parlamentare, armëmbajtje pa leje dhe shoqërim kr iminal. Grupi i Kondovës u dënua gjithsej me 50 vjet bùrg.