New York mbyll shkollat lokalet dhe restorantet

New York City ka mbyllur shkollat, restorante, bare dhe vende të tjera publike, në përpjekje për të ndaluar përhapjen e koronavirusit vd ekjeprurës.

Kryetari i bashkisë Bill de Blasio tha se ai vendosi të veprojë sepse qyteti po përballet me një kërcënim të paparë.

“Ne duhet t’i përgjigjemi me një mentalitet të kohës së lu ftës”, tha kryebashkiaku.

New York City, popullsia e të cilit është më shumë se tetë milionë banorë, ka regjistruar pesë vd ekje. Secila prej vi ktimave nga 53 deri në 82 vjeç.

ShBA është duke zgjeruar ndalimin e udhëtimit me Evropnë, përfshirë edhe Mbretërinë e Bashkuar dhe Irlandën.

Deri tani SHBA ka konfirmuar 69 vd ekje të lidhura me pandeminë dhe 3 774 janë të in fektuar.