Neziri për Fokus: Sondazhet favorizojnë BDl-në në formimin e qeverisë

Analisti politik Xhelal Neziri duke folur për zgjedhjet Parlamentare që mbahen më 15 Korrik ka thënë se sondazhet favorizojnë BDI-në në formimin e qeverisë, por ai pret surpriza.

Sondazhet tregojnë se LSDM / Besa dhe VMRO-DPMNE do të jenë pothuajse të përafërta në vendet që do zënë në Parlament ndërsa BDI sipas tij ka një avantazh të vogël ndaj AA / Alternativës, thotë analisti politik Xhelal Neziri për Fokus.

Nëse ky rezultat del vërtet, atëherë as LSDM-ja, as VMRO-DPMNE sipas Nezirit nuk do të jenë në gjendje të formojnë një qeveri pa BDI. Por zgjedhjet në Kroaci shprehet ai ,kanë treguar se sondazhet e opinioneve mund të mohohen rëndë në ditën e zgjedhjeve. Ose për zgjedhjet lokale të vitit 2017, kur sondazhet parashikuan një garë për vdekje midis VMRO-DPMNE-së dhe LSDM-së, por rezultatet treguan se LSDM-ja fitoi pothuajse të gjitha komunat në vend – thotë Neziri.

Por ai pret surpriza ose rezultate të papritura për shkak të asaj që ai thotë se është një fushatë dinamike dhe një ndryshim në marrëdhëniet votues-parti. Deklarata e tij do të botohet plotësisht në numrin tjetër të javores Focus./TetovaSot