Nga azilkërkues në Gjermani tashmë në një ekspert që kthehet për të ndihmuar vendlindjen (VIDEO)

Advertisment
HTML Image as link

Lulzim Veliu u largua pa dokumenta nga Kosova në fillim të viteve “90.

Në vitin 1993 nderpreu studimet në Universitetin e Prishtinës dhe emigroi në Gjermani, si azilkërkues, raporton Tch, përcjell Albinfo.ch

Reklame

Iu deshën disa vite deri sa të fitonte statusin dhe të kishte të drejtën e lëvizjes dhe punës.

Shume sfiduese për Lulzimin ka qenë largimi nga vendlindja dhe integrimi në shoqërinë e re.

Lulzim Veliu ka qenë pjesë aktive e një subjekti duke ndihmuar drejtpërdrejt në luftën e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

Organizata joqeveritare gjermane GIZ ka nisur një program me ekspertët e diasporës dhe Lulzimi me partnerët e tij jane pjesë e këtij programi.