Ngjyra e pazakontë e lumit Chicago , kështu duket vetëm një ditë në vit (VIDEO)

Për të festuar Ditën e Shën Patrikut, lumi Çikago është pikturuar jeshil.

Ngjyra është e sigurt për mjedisin, dhe përbërësit e saj janë një sekret i ruajtur nga afër.

Reklame

Tradita, e cila ka zgjatur që nga viti 1962, ka ndodhur këtë vit pas një ndërprerjeje prej një viti për shkak të pandemisë së coronavirusit.

“Është një ditë e bukur. Dielli ka dalë dhe pranvera është në ajër”, tha Jim Coyne, menaxher biznesi i Unionit Plummers, biznes afër këtij lumi.

“Ne po kalojmë pandeminë, kështu që është ditë shumë emocionuese”.

Në mënyrë që të minimizojë turmat dhe të shmanget mbledhja, qyteti vendosi të mos e bënte publike këtë para kohe, dhe ngjyrosja u bë më herët sesa ngjarja tradicionale e së shtunës në mëngjes.

Anijet filluan në orën 7 të mëngjesit në misionin e tyre të fshehtë ndërsa qyteti qëndroi i heshtur derisa ne në fakt mund ta shihnim atë me sytë tanë. /Telegrafi