Një djalë nga Brvenica e mori zemrën nga donatorja Verçe

Verce Belchovska, e cila vdiq në një aksident automobilistik, përmes një transplantimi natën e kaluar dhe familja e saj vendosi të dhurojë organet. Cvetko Strezovski, babai i Iles, në një takim me mediat në Shkup falënderoi familjen për vendimin për dhurimin e organeve të Verce dhe kështu zgjatjen e jetës së djalit të tij.

Së pari, për të shprehur ngushëllimet e mia për familjen e Verche dhe mirënjohjen për zgjatjen e jetës së djalit të tyre. Ai ka vuajtur nga një zemër e dobët që nga 6 janari me 14% punë dhe është kërkuar që atëherë si donator. Ne biseduam me djalin tonë, ai është mirë tani. Faleminderit shumë mjekëve dhe Ministrit të Shëndetësisë, tha Cvetko Strezovski para mediave pas përfundimit të transplantimit të zemrës në Klinikën e Kardiologjisë, e cila është e dyta në historinë e Maqedonisë, informon Factor.mk

Reklame

Falënderime të veçanta u shprehën edhe nga Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe, i cili kujtoi se organet e Belçevskës mundësuan transplantimin e dy veshkave dhe për herë të parë transplantimin e një pjese të sistemit skeletor./transmeton tetova1