Një mjeke e një infermeriere të parat në Maqedoni morën vaksinat antiCOVID, ja si ndjehen?

E vaksinuara Dobrinka Naunova Jovanovska, mjeke në Klinikën Infektive dhe Gjendje Febrile ka treguar përvojën e saj me vaksinimin. Ajo ka marrë dozën e parë të vaksinës anti-Covid nga kompania Pfizer, ndërkaq dozën e dytë do ta marrë pas 21 ditësh, ndërsa i ka bërë thirrje qytetarëve që të gjithë të vaksinohen.

“Unë e pranova vaksinën, ndihem mirë. Vetë aplikimi i vaksinës nuk shkakton dhembje dhe mund t’u rekomandoj, që secili prej nesh që është në këtë shtet, kur tashmë e kemi vaksinën, ta pranojnë atë, me zgjedhje vetanake. Cili të dojë Pfizer, cili ndonjë lloj tjetër të vaksinës. Megjithatë, kjo është mënyra e vetme për t’u mbrojtur nga ky lloj i infeksionit”, tha mjekja Naunova Jovanovska, transmeton TV21. Ajo ka sqaruar se imuniteti ndaj Covid-19 do të fitohet dy deri në tre javë pasi ta pranojë edhe dozën e dytë. “Imuniteti arrihet pas dy deri tre javë. Deri atëherë do të duhej të formohen antitrupat mbrojtës. Kjo është çështje individuale, megjithatë arrihet imunitet”, tha Naunova Jovanovska.

Reklame
HTML Image as link Reklamë:
Qries

Edhe e vaksinuara e parë, motër kryesore në Klinikën Infektive, Gabriella Temellkovska, ka deklaruar se ndjehet shkëlqyeshëm dhe ka bërë thirrje të vaksinohen edhe të tjerët.(INA)