Një porosi për ASH-në dhe BESËN

Visar Vishka

Aleanca, Alternativa dhe Besa i dijne perafersisht numrat e deputeteve vec e vec dhe sebashku. Sebashku kane me shume. Dhe per ate meren kollaj vesh mendoj. Ata jane vetem numra ne dore te partise ne nje sistem zgjedhor sic e kemi. Problemi kryesor eshte te ekzekutuesit. Te ministrat dhe drejtoret. Nese duan te bejne ndryshim esencial, duhet te ndryshojne totalisht konceptin partiak, ate qe partite shqiptare kane deri tani. Ushtare partiak qe jane kunder te gjitheve qe sjane me ta.

Kjo behet shume lehte. Le te luajne me letra te hapur, cilet intelektual e profesionist ne lemine e tyre, me aftesi menaxheriale, te panjollosur dhe te pakoruptuar deri tani, do te kishin pranuar te udheheqe me ndonje ministri dhe drejtori. Le te gjejne profesionist nga jashte partite se edhe ashtu jane te dobet me struktura intelektuale. Ose mund te jene edhe nga partite, por te pranuar edhe nga te tjeret partnere. Asnje shpiun, brenda ketij koalicioni nuk do mund te beje dem nese qe tani nxjerin emra qe populli do ti pranoje.

Nese jo bashke, vec e vec. Ja si e beni Albini. Nxori emrat dhe ua perplasi ne fytyre “Match This”!

Per cdo ministri, per cdo drejtori. Normal, nese nuk behet minister, do jete zevendes minister…asgje me pak. Nese jo drejtor, zevendes drejtor. Asgje me pak. Sepse qe zgjedhjet e kaluara, shqiptaret formojne qeverine. Ata zgjedhin partnerin. Fuqi aq te madhe, qe politikane te koruptuar dhe me dosje, nuk mund ta ushtrojne. Burgu nuk eshte gje e lehte sidomos pas atij luksi. Fuqi qe mund ta ktheje Maqedonine per 180 shkalle per nje vit, ashtu si treguam vetem me nje ministri per 18 muaj.

Krejt muhabetet tjera na lodhin.