Njerëzit që pushojnë gjatë ditës janë më produktiv

Kërkimet e reja thonë që njerëzit që bëjnë një sy gjumë gjatë ditës janë më shumë produktivë.

Një studim i 2,000 amerikanëve ekzaminoi preferencat e tyre të përgjumjes dhe tiparet e tyre të personalitetit.

Reklame

Ata zbuluan se ata që identifikoheshin si ‘naper’ ishin gjithashtu më të predispozuar të identifikoheshin si njerëz prodhues, raporton “Metro”.

Ata gjithashtu kishin të ngjarë të ishin më të lumtur dhe më të sigurt – 90% e personave që pushojnë gjatë ditës thanë se ishin të lumtur përkundrejt 79% të jo-mbajtësve, ndërsa 89% e personave që flenë gjatë ditës thanë se ishin të sigurt kundrejt 79% të atyre që nuk bëjnë sy gjumë.

Sondazhi, i kryer nga OnePoll në emër të Mattress Nerd, sugjeron gjithashtu që personat që flenë gjatë ditës bëjnë një ndryshim në ambiciet tuaja të karrierës, pasi tre të katërtat e tyre e përshkruanin veten si të drejtuar në karrierë, ndërsa vetëm 55% e atyre që nuk pushojnë gjatë ditës thanë të njëjtën gjë.

Ky është një studim mjaft i vogël dhe jo një studim shkencor, kështu që duhet të bëhen më shumë hulumtime për të ekzaminuar siç duhet marrëdhëniet midis syrit dhe suksesit në karrierë.

Ndoshta njerëzit që punojnë në orët e para në punë me presion të lartë kanë më shumë të ngjarë të kenë nevojë për një sy gjumë pasdite.

Ndoshta ata që gjejnë kohën për të bërë sy gjumë kanë nivele më të ulëta të stresit dhe përfundojnë që e pëlqejnë më shumë punën e tyre.