Nuk është koronavirusi, kriza tjetër e madhe shëndetësore me të cilën mund të përballet bota

Advertisment
HTML Image as link

Stresi është diçka që të gjithë e kemi provuar, qoftë në punë apo në marrëdhëniet tona me njerëzit. Por sipas statistikave, stresi kontribuon në shumë vdekje dhe lidhet me 60 për qind të sëmundjeve.

Me pandeminë, situata e stresit në botë vetëm po përkeqësohet.

Reklame

Sipas The Sun, pothuajse 80 përqind e njerëzve thonë se kanë përjetuar stres në punë vitin e fundit, krahasuar me 59 përqind në 2018.

Ndërkohë, pothuajse dy të tretat e njerëzve janë ndjerë më të stresuar që nga fillimi i bllokimit të parë.

Dhe në 12 muajt e fundit, 74 përqind e të rriturve pranojnë se ndihen kaq të stresuar saqë në një moment ata janë ndjerë të paaftë për ta përballuar stresin.

Pra, ndërsa fillojmë të shohim shenja premtuese se pandemia po lehtësohet këtu, ka shenja shqetësuese se jemi në prag të krizës tjetër të shëndetit – një epidemi e stresit.

Stresi kronik i shekullit 21 do të thotë që trupat tanë vazhdimisht prodhojnë kimikate të dëmshme inflamatore, të cilat shkaktojnë një numër efektesh në trup./Gazeta SHQIP