Numër rekord të infektuarish në Zvicër

People wearing protective mask walk in a shopping street during the coronavirus disease (COVID-19) outbreak in old city of Lausanne, Switzerland, Thursday, October 29, 2020. In Switzerland, from midnight masks should be worn outdoors in all built-up urban areas where "the concentration of people does not allow the necessary distances to be respected". Masks would also be required in all publicly accessible indoor spaces, such as markets, waiting areas for buses and trains, etc. (KEYSTONE/Laurent Gillieron)

Në Zvicër janë konfirmuar tre raste të variantit Omicron, ndërkohë që vazhdon rritja e numrit të infeksioneve.

Gjatë 24 orëve të fundit vendi ka regjistruar 10 466 raste të reja me koronavirus, sipas shifrave të publikuara nga Zyra Federale e Shëndetit Publik (FOPH).

Shifra mund të jetë më e larta ditore që nga shpërthimi i pandemisë.

”Shifra të ngjashme ishin shpallur edhe gjatë valës së dytë, në vjeshtë 2020, por metodat kanë ndryshuar”, shpjegon agjencia e lajmeve Keystone-Ats.

Përveç kësaj, tre raste janë konfirmuar në konfederatë me variantin Omicron, i klasifikuar si shqetësues nga Organizata Botërore e Shëndetësisë, i pari në kantonin e Bazelit, i dyti në Bazel-Landshaft dhe i treti në Gjenevë.