Nuredini: Po bëjmë ndryshime ligjore, që komunat ta menaxhojnë vetë ndotjen

Advertisment

Ministri i Mjedisit Jetësor, Naser Nuredini, në TV21, tha janë duke punuar në ligje të ndryshme dhe rregullativa që komunat të menaxhojnë vetë me ndotjen.

“Çdo komunë që ka 35 mijë banorë, ose komuna me më pak se 35 mijë banorë që ka histori të ndotjes, do të duhet të ketë plan menaxhues por tu mos u tejkaluar limitet.

Reklame

Ato do të kenë të drejtën që në mënyrë ligjore të ndryshojnë transportin dhe trafikun, të ndryshojnë orët e punës potencialisht për njerëzit të cilët fatkeqësisht kanë probleme shëndetësore, të ndryshojnë orët për punën e indrustrive, ngjarjet publike dhe ngjarjet sportive etj.

Nëse komunat nuk ndërmarrin ndonjë aksion bazuar në këtë ligj, Qeveria do të ketë të drejtë ligjore të intervenojë dhe të bëj ndryshimet e nevojshme. Këto janë ndryshimet ligjore që mund të bëjmë tani.

Këta janë ndryshimet ligjore që mund të bëjmë tani për tani, ne po punojmë në ligje të ndryshme dhe rregullativa”, tha në emisionin “10Minuta” në TV21, Naser Nuredini – Ministër i Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor.