OBSH: Është e mundur që vdekshmëria nga Covid-19 të pësojë rritje

Drejtori i Bankës Botërore të Shëndetësisë për Gjendje të Jashtëzakonshme, doktor Michael J. Ryan deklaroi se koronavirusi ende është në rritje në mbarë botën.

Duke pasur parasysh këtë që është regjistruar rritje të dukshme të numrit të rasteve të konfirmuara në pesë apo gjashtë javët e fundit, ai paralajmëroi se së shpejti mund të vijojë rritje të vdekshmërisë.

Reklame

“Në prill dhe maj kishim 100.000 raste në ditë”, tha Ryan gjatë brifingut.

Ai tha se numri i rasteve të vdekjes nga Covid-19 tani për tani duket se është i qëndrueshëm.

Ai, gjithashtu, e hodhi poshtë idenë se rritja e dukshme në rastet është pasojë e testimeve më të gjera dhe tha se epidemia po përshpejton.

Ryan shfaqi shpresë se njohuritë e marra kolektive për trajtim efikas të pacientëve me Covid-19 do të ndihmojë të ruhet shkalla e vdekshmërisë relativisht në nivel të ulët, por që kjo nuk mund të garantohet.

“Deri në këtë rritje të rasteve ka ardhur në pesë apo gjashtë javët e fundit, ashtu që mendoj se nuk duhet të jetë befasi nëse shkalla e vdekshmërisë sërish fillon të rritet”, përfundoi Ryan.