OBSH: Hidroksilklorina nuk rezulton në uljen e vdekshmërisë së pacientëve nga COVID-19

Organizata Botërore e Shëndetit (OBSH) thotë se ka ndaluar hulumtimin e saj për potencialin e ilaçeve të malaries hidroksilklorine si një trajtim për koronavirusin.

OBSH tha se gjetjet e fundit “treguan se hidroksilklorina nuk rezulton në uljen e vdekshmërisë së pacientëve të shtruar në COVID-19”.

Reklame

Ka një interes të përhapur për hidroksiklorurinën si një masë parandaluese, ashtu edhe për trajtimin e pacientëve me koronavirus.

Ka kohë që është përdorur për të trajtuar malarinë, lupus dhe artritin, por nuk ka asnjë provë të efikasitetit të saj kundër Covid-19.