OBSH: Rreth gjysmë milioni jetë të shpëtuara nga vaksinat në Evropë

Të paktën gjysmë milioni jetë janë shpëtuar nga vaksinat kundër koronavirusit në Europë, sipas një raporti të publikuar nga Organizata Botërore e Shëndetësisë. Sipas studimit, 470,000 jetë janë shpëtuar që nga fillimi i fushatës së vaksinimit.

Studimi, i kryer nga të dhënat e mbledhura në më shumë se gjysmën e 53 vendeve në rajonin e OBSH-së të Evropës, vlerëson se rreth 160,000 jetë u shpëtuan në Angli dhe pothuajse 39,000 në Francë. Vihet re se nuk ka të dhëna për 20 vende të rajonit, përfshirë Rusinë , Turqinë , Gjermaninë dhe Holandën .

Në Bashkimin Europian, 67.7% e popullsisë ka marrë dy doza të vaksinës, por dallimet midis vendeve janë shumë të mëdha. Për shembull, vetëm 25% e bullgarëve janë vaksinuar plotësisht në krahasim me 86,7% të portugezëve.

Në total, që nga fillimi i pandemisë, më shumë se 1.5 milionë persona kanë humbur jetën nga Covid në rajon, 90% e të cilëve ishin mbi 60 vjeç.