Organizata botërore e shëndetit shpall Koronavirusin pandemi

Advertisment

Përhapja e koronavirusit tani është shpallur një pandemi nga Organizata Botërore e Shëndetit (OBSH).

Më shumë se 4,300 njerëz kanë vdekur globalisht pas kontraktimit me COVID-19, tendosja mbizotëruese e koronavirusit, dhe ka pasur mbi 121.500 infeksione të konfirmuara.

Reklame

Sipas uebfaqes së OBSH-së, një pandemi është përcaktuar si përhapja në të gjithë botën e një sëmundje të re.

Epidemi përdoret në momentin që një sëmundje është lokale, dhe pandemi në momentin që ka përmasa globale.

Top Channel