Osmani tregon a do ta braktisë LDK-në dhe paralajmëron padi ndaj bashkëpartiakëve

Kryetarja e Kuvendit të Kosovës, Vjosa Osmani, tha se nuk do të largohet nga LDK-ja, edhe pas zhvillimeve të fundit në parti pas situatës me mocionin e mosbesimit.

Ajo tha se për humbjen potenciale të votave nga LDK-ja si pasojë e mocionit, partia është dashur ta mendojë këtë çështje para mocionit.

“Pas pandemisë, duhet të dilet dhe të kërkohet besimi i zgjedhësve. Unë s’do të isha në krye të një liste që një ekip merr besimin qytetar, dhe një tjetër ekip vendos. Vetëm kur ekipi është i njëjtë, atëherë garoj. Unë s’do ta përsëris gabimin e njëjtë. Kam hyrë në garë zgjedhore me besimin e plotë se kur ne dalim para qytetarëve dhe ua japim atyre besën se s’do të përzihemi me njerëz që e kanë katandisur vendin deri në këtë masë. Që ne do ta mbajmë fjalën”.

“Unë vërtet kam besuar kështu. Tani, si ka rrjedhur situata, nëse pas pak muajsh mbahen zgjedhjet dhe e kemi një ekip tjetër në vijë të frontit për të marrë besimin, dhe një ekip tjetër që fare nuk del para qytetarëve, por pastaj dëshiron ta devijojë atë vullnet, natyrisht se nuk pranoj. Por kjo s’më shkëput nga LDK-ja. Por beteja për ta bërë ekipin e njëjtë tani është edhe më e ashpër”, u shpreh nënkryetarja e LDK-së.

Ajo tha se LDK-ja ka nevojë që ta ketë lidhjen të cilën e ka mbajtur gjallë më të fortë se kurrë, e ajo është lidhja mes strukturës dhe elektoratit të saj.

“Asnjë parti s’mund të mbijetojë nëse ua kthen shpinën qytetarëve. Unë mendoj që është devijim i vullnetit të qytetarëve që kanë votuar më 6 tetor nëse ne e përkrahim një projekt tjetër. Ndryshimin në LDK s’e lidhi me një emër, por me konceptin politik që mbizotëron. Për mua gjithnjë koncepti politik që është dashur të mbizotërojë ka qenë vënia e interesit qytetar para të gjithëve. Mua më intereson në aspektin afatgjatë, si të jetë një LDK që mbron vullnetin e qytetarëve, që s’heziton të kundërshtojë njerëz që e qesin në tavolinë sovranitetin dhe subjektivitetin ndërkombëtar të Kosovës, ky është interesi afatgjatë i Kosovës, e jo kush është ministër sot. Këto janë kozmetikë për mua, sepse kur u bë koalicioni LDK-PDK, edhe atëherë më thoshin ti nuk përfaqëson asgjë, mirëpo në zgjedhjet e fundit, të gjithë e të bashkuar, dolëm me një projekt politik që u rrëzua me 25 mars”.

“Unë po flas për LDK-në, jo për ministrat e LVV-së, i rrëzuam ministrat më të mirë që i ka pasur LDK-ja që nga paslufta. Më vjen mirë që krejt çka prezantuam në fushatën e LDK-së, u pranua edhe nga partneri ynë qeverisës. Nuk kam parë arsye pastaj që ato të ndryshojnë. Edhe ajo çka na pret neve është një bashkëpunim me njerëzit brenda LDK-së që mendojnë si unë, që kanë konceptin time, dhe që urgjentisht këtë koncept ta bëjmë mbizotërues edhe në struktura të LDK-së, sepse tek qytetarët tashmë është”, theksoi Osmani në këtë intervistë.

Ajo tha se qeveria aktuale ka bërë punë shumë të mirë në shumë sfera, nga menaxhimi i pandemisë, pastaj në fushën e parandalimit të aferave korruptive, sidomos në ministrinë e Infrastrukturës, tek anulimi i kontratave. Por, pas mocionit, Osmani tha se qeveria po merret kryesisht me pandeminë.

Tutje, ajo kritikoi emërimin e personave partiakë të LVV-së nëpër bordet e ndërmarrjeve publike.

“Unë e kam parë të panevojshme për emërimin e 4-5 emrave partiakë në borde. Ajo që më ka ardhur mirë është që qytetarët në masë të madhe, edhe votuesit e VV-së, kanë treguar gatishmëri të flasin për një fenomen të tillë. S’e di pse e kanë marrë atë vendim, por e di që ka qenë i evitueshëm.

Kemi folur gjatë për depolitizimin e bordeve. Shkarkimi i bordeve ka qenë pjesë e programit që e kam prezantuar edhe unë. Ka qenë premtim yni. Kur ekipit tonë na është bërë pyetja se cili do të jetë vendimi i parë i qeverisë, përgjigja ka qenë shkarkimi i bordeve me performancë negative. E kuptoj që ka kritika për emërimin e njerëzve me librezë të një partie politike, por assesi për shkarkimin e bordeve me performancë negative”, theksoi Osmani në emisionin DESKU të KTV-së.

 

Osmani ka paralajmëruar padi ndaj zyrtarëve të LDK’së, duke kërkuar që edhe strukturat e larta të partisë të distancohen nga ato që ajo i ka cilësuar shpifje.

“Ka zyrtarë të lartë të LDK’së që thonë se Vjosa ka bërë thirrje që të mos i besojmë Amerikës. Pa asnjë fije marre… Në mënyrë që të ofendojnë”, ka thënë ajo.

“Mos të flasim për ofendime që bëhen pastaj në baza gjinore”, ka shtuar Osmani në KTV.

“Unë sot nuk mund të hesht sepse i kam dy vajza të vogla”, ka thënë nënkryetarja e LDK’së.

“Nuk do t’i duroj asnjërin. Le ta kenë të qartë ata zyrtarë që shpifin e gënjejnë e ofendojnë përtej imagjinatës njerëzore, me gjuhën më të shpifur, do të përfundojnë në hetime”, ka paralajmëruar Osmani.

“Nuk do të thotë që do të hesht. Përkundrazi. Do të tregojnë pse shpifin për mua. Pres që strukturat e larta të LDK të distancohen ng shpifjet e tilla”, ka thënë ajo.